SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/003 | 9021 Győr, Szent István út 7.

Intézmény logo

Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokJedlikInfóKRÉTA

Projektek

Határtalanul program

Intézményünk az elmúlt időszakban több alkalommal sikeresen pályázatot. A támogatás segítségével meglátogattunk: Erdély, Kárpátalja, Felvidék magyarlakta területén működő iskolákat. A közös programokon megkerestük történelmi múltunk emlékhelyeit, megcsodálhattuk azokat az építészeti és kulturális emlékeket, amelyek híven tükrözik a múlt dicsőségét. A kirándulásaink során a megszerzett ismereteken túl láttuk, hogy az adott területeken élő emberek miképp ápolják, védik magyarságukat.

A Határtalanul program sok hasznos ismerettel segíti fiataljainkat elsősorban a történelem és irodalom tantárgyak színesítésében, a múltbéli történések mélyebb megismerésében. Meggyőződésünk, hogy a látottak nagy hatással lesznek a tanulók világnézetére és felelős felnőtté válásukra.

 

Határtalanul a Felvidéken 2019

A Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium 40 tanulója 2022. május 23-tól hat napot töltött a Felvidéken a Határtalanul program keretében, az Együttműködés középiskolák között pályázat segítségével. Tóth László tanár úr vezetésével diákjaink megismerték a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola tanulóit és oktatóit, a Felvidék nevezetességeit, történelmi múltját, az ott élő embereket. Kirándulásuk során meglátogattak több felvidéki települést, eljutottak Pozsonyba, Komáromba, Lévára, Selmecbányára, jártak Nyitrán, Galántán, Trencsénben. Természetesen nem maradt ki Szímő, iskolánk névadójának szülőhelye sem.

 

 

Kárpátalja

 

Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium

9021 Győr, Szent István út 7.

Telefon: +36 96 529-447

E-mail: jedlik@jedlik.eu

OM azonosító: 203037/003

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001285/2015


2024Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium